ERS

2 pk meer is toch wel verdacht?

Nu was de strijd voor een tweede plaats tussen Gerard en Michel Gulpen maar Gerard vond het nodig om een paaltje te raken in de chicane net voor start finish waardoor ook Piet Smeitink  en Daniel Bijl er voorbij kon. Via de boardradio hoorde we Daniel Bijl nog zeggen, die verdomde 100 kilo, dat is een blok aan mijn been.
Het gevecht ging tussen Michel, Piet en Gerard maar later in de wedstrijd net voor de Bilstein Curve remde Piet veel te laat waardoor hij Michel van de baan reed. Hierdoor kon ook Gerard langs de Batmobiel en trok een dikke vinger omhoog.  Marcel kon hierdoor steeds verder uitlopen en de achtervolging ging dus nu tussen Gerard en Piet. Ook Daniel kon weer aanpikken maar Serge zal al weer te dringen om er voorbij te gaan. Serge raakte nog even Daniel maar sportief liet Serge Daniel weer voorbij (en zo hoort het eigenlijk).
Sander Bouma reed ook zo slecht nog niet, maar zijn teammaat Peter Marcus vond het nodig om tweemaal in de tweede bocht verkeerd te schakelen waardoor hij achterste voren kwam te staan. 20160708123258 1
Bauke Bouma had nog zo gezegd in de training laten lopen en voor de bocht terugschakelen naar 2.
Waarschijnlijk had Peter zijn gehoorapparaat niet in. Bauke moest de race overslaan, want zijn wagen was te veel beschadigd in de vrije training.

De tweede race verliep iets anders want nu ging de strijd tussen Frans Jan Romme en Peter Marcus, althans het leek zo, want Peter was even vergeten dat hij op de andere startlichten moest letten en maakte dus een valse start. Dat betekende een penalty en dus moest hij binnen drie ronde een drive thru nemen. Hij stelde het tot de derde ronde uit omdat hij hoopte op een safety car maar het mocht niet baten, ook nu weer geen SC die uitkwam. Weg tweede plaats en dus kon Frans Jan nu wegrijden omdat Ad Dumont hevig in strijd was met Daniel Bijl.  Daarachter zat nog even Jacco Visser en Gerard die al heel wat plekken had goed gemaakt.
Helaas kampte Jacco met zijn remmen die steeds maar niet los wilde komen van zijn remschijven en kon Gerard in de slipstream komen over start finish. Jacco verdedigde wel zijn plek maar juist in de Mercedes Arena kreeg hij een tikje van Gerard op de achterkant waardoor Jacco buiten de baan kwam.  Verder op kon Michel ook Jacco passeren omdat Jacco nu door zijn rem manoeuvre wederom zelf buiten de baan kwam. Marcel Siegers en Serge werden nu de aartsrivaal van Michel.
Jean-Paul van Aerle reed net als de eerste race geen deuk in een pakje boter. Dus kon Peter daar makkelijk voor blijven. Ook Bert Philippi had niet de race pees en kon niet in zijn ritme komen.
Voorin ging de strijd tussen Ad Dumond en Gerard de Baar. En in de Mercedes Arena raakte Ad Gerard(pff) aan waardoor Ad zijn plek uiteindelijk zijn plek kon inleveren.
Michel Gulpen kon de aanval inzetten op Ad maar het lukte hem niet om hem werkelijk te passeren.

Dit werd uiteindelijk de uitslag, 1 -Gerard, 2-Ad en 3-Michel met nog wel de vermeldingt Piet Smeitink plek 4 pakte en waardoorde spanning van het kampioenschap wel te goede komt.

DriveThru

Nog even terugkomend om de eerste race. Marcel Siegers moest direct bij de organisatie zijn wagen bij de RC brengen voor controle want waar haalde hij die snelheid vandaan in de eerste wedstrijd? Gelukkig bleek echter alles helemaal legaal te zijn dus werd zijn overwinning tijdens een schnitzel-menu goed gevierd met veel bier, heel veel bier…

Op naar het altijd lastige Hockenheim.

Klik hier om een reactie te plaatsen

You must be logged in to post a comment Login

Laat een bericht achter

Laatste nieuws

To Top