ERS

Bella Italia

Gisterenavond was het weer zover, het hele ERS circuit was neer gestreken in het Italiaanse Monza in alweer ronde 14 van het ERS Formule 1 Kampioenschap.

De bijnaam van Monza is “the temple of speed” iets wat klaarblijkelijk gegrond is als de diverse bolides met meer dan 350km/h op de teller richting de Variante del Rettifilo stormden, de vraag die gisterenavond domineerde was of de Mercedessen van Frans-Jan Romme en Ramon Koops net zo dominant zouden zijn op de piste van Monza of konden Ferrari rijders Raymond Makkus en Michel Gulpen roet in het eten gooien voor het oog van de vele Tifosi?

De eerste kwalificatiesessie leek een prooi voor Ramon Koops ware het niet dan in hun laatste poging zowel Raymond Makkus als Michel Gulpen, welke zijn bolide in de eerste run nog in de muur zetten, er vandoor gingen met een front row lock-out.

De start verliep vlekkeloos, iets wat nog niet zo heel makkelijk is gezien de krappe bochten in de eerste chicane, echter in bocht 2, de variante Della Roggia ging het mis tussen Ramon Koops, Raymond Makkus en even later ook Gerard de Baar betrokken was bij een crash. Om het geheel samen te vatten, de Saftey Car moest eraan te pas komen om de nodige reparaties uit te voeren.

Ferrari Rijder Michel Gulpen ging aan kop en mocht het veld even later herstarten, het geen hij deed op opmerkelijke wijze door ineens op het gas te gaan waar Brent Wever het niet verwachtte om daarna ook niet meer de leiding uit handen te geven. Brent Wever moest helaas terug vallen naar de 4rde positie hetgeen betekende dat Raymond Makkus op een 2de plek eindigde, de eerste 1-2 voor Ferrari sinds lange tijd was een feit. Het podium werd gecomplimenteerd door Gerard de Baar die een knappe inhaal race reed door van achteraf te starten.

Kwalificatie 2 viel ten prooi aan Brent Wever met minimaal verschil van maar liefst 1 tiende wist hij de mannen van Ferrari achter zich te houden. Bij aanvang van de hoofdrace welke een 30-tal ronden bevatte verliep alles een stuk netter. De Mannen van Ferrari konden de aanval inzetten bij de Torro Rosso coureur ware het niet dan Michel Gulpen de achterkant van zijn bolide blokkeerde en achteraan weer mocht aansluiten. Raymond Makkus aan de andere kant had het stevig aan de stok met Brent Wever als beide coureurs de gehele wedstrijd binnen een seconden van elkaar reden. Door de diverse drama’s zo links en rechts langs de baan kon Frank van Roon profiteren door zijn Haas steady op de 3rde plek te parkeren, achterin was het nog spannend voor plek 4 tussen Bert Philipi en Michel Gulpen als ook zij verwikkeld waren in een seconden spel. Raymond Makkus kwam uiteindelijk als winnaar van de hoofdrace uit de bus gevolgd door Brent en Frank.

De tussenstand in het kampioenschap na ronde 14 in het ERS F1 kampioenschap is als volgt;

Rank Name Team Total Points
1. Gerard de Baar (none),redbull 201
2. Raymond Makkus Ferrari,(none) 171
3. Michel Gulpen Ferrari,(none) 168
4. Frank Van Roon (none),haas 150
5. Brent Wever toro rosso,(none) 148

 

Voor de volledige stand in het kampioenschap klik hier, maandag 19 september staat de Grand Prix van Singapore op het programma.

2 reacties

2 Comments

  1. Gerard de Baar

    6 september 2016 door 10:57

    Het was een zware maar vooral snelle race. Op naar Singapore ! 🙂

  2. Bauke Bouma

    6 september 2016 door 19:44

    Toppie heren

You must be logged in to post a comment Login

Laat een bericht achter

Laatste nieuws

To Top