ERS

De uitdaging is begonnen!


De community van ERS had eerder besloten zoals reeds in een eerder artikel werd beschreven dat we voor Rfactor2 gaan. Het mag dan ook duidelijk zijn voor de crew dat de uitdaging er goed in zit maar vooral de enthousiasme. Zo zijn er maar liefst 19 coureurs druk bezig om de bolide en simulator te leren kennen. Hier een kort overzicht van de tijden:

 

Want wat is nu eigenlijk het verschil vergeleken met de oud vertrouwde Assetto Corsa? ERS heeft hier een klein lijstje waar je absoluut rekening mee moet houden voor het kampioenschap:

  • Flatspots: door te hard te remmen of de auto even kwijt raken in een bocht hebben je banden het goed te voorduren. Hiermee moet je een stabiele setup creëren om dit te voorkomen want je wilt tenslotte dat de auto niet je vullingen uit het muiltje trillen.
  • Banden Temperatuur: Je zult merken dat je na een reeks bochten die kort achter elkaar de banden flink doen opwarmen. Wanneer de banden een gele marker krijgen in de app zijn de banden 100+ graden (celcius). Hierdoor heb je minder grip en zul je moeten incalculeren de bocht anders te nemen zodat je exit goed zal blijven.
  • Weer: In Rfactor2 zal ERS gebruik maken van een dynamisch weer systeem. Het kan maar zo gebeuren dat er tijdens de race een plens bui naar beneden valt en houdt er rekening mee dat je niet op je slicks kunt blijven rijden.
  • Pit Limiter: In de nieuwe simulator dien je zelf handmatig de pit limiter aan te zetten, doe je dit niet of te laat dan loop je het risico een stop&go penalty te incasseren.
  • Cutting Track: Net zoals in Assetto Corsa zit hier standaard in het spel een penalty systeem in. Bij meerdere malen te ver buiten de lijnen te rijden risceer je een drive trough penalty opgelegd. Dit is niet anders maar wel belangrijk genoeg om het te vermelden. Deze Cutting penalty app zal iets liever voor ons zijn dan de Pitlane Penalty App van Assetto Corsa.
  • Tijd: In dit spel is mogelijk dat we een aantal races van licht naar donker zullen rijden. De verplichting is dan ook dat je de lampen aan zult moeten zetten anders riskeer je een punten verlies op je eindresultaat opgelegd door de RC (ja ze bestaan nog).

De crew wilt hierbij iedereen succes wensen in deze nieuwe frisse uitdaging, maar vooral veel plezier want daar doen we het toch voor in deze community!

Klik hier om een reactie te plaatsen

You must be logged in to post a comment Login

Laat een bericht achter

Laatste nieuws

To Top