McLaren 650S GT3

Donnington, here we come!

Maandag 9 januari 2017 vond de eerste race plaats in de McLaren 650S GT3 Cup, met maar liefst 18 inschrijvingen en 16 man op de start grid was het aanpoten voor de mannen als het een ware uitdaging bleek om de McLaren heelhuids over de baan te sturen. Mede door het nieuwe banden model wat recentelijk is gepubliceerd bleek de achterkant van de McLaren een ware doorn in het oog van de vele rijders.

Pole position was er voor Brent Wever gevolgd door Gerard de Baar in zijn Geer Force One en onze whisky boer Frank van Roon.

Dat al het begin even moeilijk is bleek toen de start van de sprint race overnieuw gestart moest worden na een aantal nieuwe mannen nog even de kneepjes moesten door krijgen van de startlichten.

Eenmaal onderweg was het vooral positie zoeken in de eerste ronde, iets wat zeker nog niet makkelijk bleek te zijn als er links en rechts wat schuivers waren. Na een aantal ronden waren de banden op temperatuur en waren de gevechten voor posities echt begonnen.

Na een enerverende sprint race van 14 ronden en de sporadische lege tank zo links en rechts mocht Kaj van Leer de overwinning op zijn naam schrijven, gevolgd door Gerard de baar en Frank van Roon.

De start van de hoofdrace verliep een stuk beter behalve voor Bert Philippi dan welke niet kon deelnemen aan de hoofdrace, na verluid hadden de monteurs 2 kabels verkeerd aangesloten in het dashboardkastje waardoor een elektronisch probleem optrad.

De hoofdrace kenmerkte zich door de snellere mannen die zich naar voren probeerde te vechten, dit resulteerde in een zeer compact veld en een aantal zeer mooie gevechten. Daarnaast werd het ook een tactische race als met een goed getimede pitstop veel gewonnen kon worden op de concurrentie. Ook de wedstrijdleiding had het druk op Donningtonpark als toch regelmatig een bocht werd afgesneden, al dan niet te wijd werd genomen, de diverse penalty’s vlogen de mannen dan ook om de oren.

Nadat de rook was gaan liggen bleek Serge Bakker zowaar de race gewonnen te hebben gevolgd door Frank van Roon en Frans-Jan Romme.

Volgende week treden de mannen aan op het uitdagende Silverstone voor ronde 2 in de ERS McLaren 650S GT3 cup.

 

 

3 reacties

3 Comments

 1. Gerard de Baar

  10 januari 2017 door 10:41

  Dit was een top race !

 2. Ray de Winter

  10 januari 2017 door 15:33

  Zeker weten een leuke race ondanks mijn teleurstellende bijdrage haha..

  Maar leuk verslag en leuk filmpje… goed werk ouwe 😉

  Ciao

 3. Ad Dumont

  10 januari 2017 door 20:31

  Mooi werk Gerard. Ziet er goed uit

You must be logged in to post a comment Login

Laat een bericht achter

Laatste nieuws

To Top