Rfactor2

Eerste klap een daalder waard

Gisteren mochten de mannen van team ERS aantreden tijdens de 6 uren van Suzuka onder dramatische omstandigheden was het flink aanpoten als het de hele race regende. De mannen gingen er uiteindelijk vandoor met hun eerste race finish van het seizoen, plek 16 bij de GT’s en plek 29 in de overall klassering.

De kwalificatie werd verreden, net als de race overigens, in geheel natte omstandigheden, op de full wets wist Michel Gulpen het team op een uitermate knappe manier op plek 14 te worstelen in zijn allerlaatste ronde.

Tijdens de start van de race werd deze goede klassering al snel omgekeerd in een achterstand als het hele veld in elkaar schoof in de laatste bocht en Michel ontwijkende acties moest ondernemen, helaas kon de ERS bolide niet tijdig gestopt worden en was schade aan de stuurinrichting het gevolg, gelukkig kon team ERS wel verder rijden, wat ook gebeurde.

Na een 30 tal minuten werd de baan droger en werd een full course yellow uitgeroepen, de ideale kans voor team ERS om de schade te laten repareren en de wets in te ruilen voor intermediates. Zo gezegd zo gedaan, het was echter nog zeer verraderlijk en pas na een ronden of 5 werd de grip beteren werden stappen gemaakt op de baan. De stint van Michel kende nog 1 stop terug naar de Full wets en na maar liefst na 2 uur ploeteren wist hij de bolide aan Jacco Visser te overhandigen op plek 12 van het GT klassement.

Jacco reed een super 2de stint steady en snel hiermee lag team ERS zelfs op een 10de plek van het GT klassement, goed voor punten… Helaas door connectie issues van een ander team die ghoste in de bolide van team ERS was een bezoek aan de pits onvermijdelijk met maar liefst een reparatietijd van 20 min. als resultaat

Als bijna laatste in de klasse werd het stuur overhandigd aan Raymond Makkus die in zijn 2 uur durende stint een prima snelheid liet zien en hiermee team ERS naar positie 16 bij de GT’s kon rijden en hiermee positie 29 overall veiliggesteld, goed voor de allereerste race race finish van team ERS in het VEC.

Dit is exact de motivatie die het team nodig had voor de volgende race, de 6uren van Sepang (Maleisië) welk op zaterdag 11 februari plaatsvindt.

 

 

2 reacties

2 Comments

 1. theo van beurden

  15 januari 2017 door 12:33

  top gedaan mannen

 2. Ray de Winter

  15 januari 2017 door 18:31

  was leuk om mee te kijken op de stream,… en inderdaad balen van die klapper door die ghost.

  maar zeker goed gedaan,… op naar de volgende race!!!

You must be logged in to post a comment Login

Laat een bericht achter

Laatste nieuws

To Top