Formule 4

Formule 4 -Barbagallo Raceverslag

Maandagavond 22-8-2016 trapte ERS het nieuwe Formule 4 kampioenschap af op het Italiaanse asfalt van Barbagallo, een korte baan waar laat remmen een goede flow in de bochten benodigd bleek om zoveel mogelijk snelheid te behouden op de rechte stukken.

Mede geholpen door een korte baan en de karakteristieken van de auto zat het veld uitermate dicht bij elkaar en zagen wij de volledige eerste 12 postities terug binnen 1 seconden van elkaar. Frank van Roon ging er echter met de pole position vandoor gevolgd door Frans-Jan Romme en Daniël Bijl.

De sprint race werd verreden over een 20-tal ronden en kenmerkte zich door een slechte start van Frank van Roon, vele gevechten links en rechts maar ook wat schuivers. Zo zaten Serge Bakker en Piet Smeitink elkaar in de weg en kon Michel Gulpen het 2-tal niet meer ontwijken. Door de schade reparaties van de verschillende bolides kwamen enkele personen op een ronde achterstand over start/finish. Midden in het veld was het knokken voor posities, iets wat Frans-Jan Romme een zorg zal zijn geweest als hij er met de overwinning vandoor ging, gevolgd door Kaj van Leer en Daniël Bijl. De teamleiding van Corsa Ferrari toonde zich na afloop van de race zeer content met de gescoorde 1-2.

De hoofdrace van 40 ronden werd aangevangen in reversed grid opstelling wat betekende dat Serge Bakker het veld kon aanvoeren richting de start lijn. Lang was er een mooi gevecht tussen Serge Bakker, Frank van Roon en Michel Gulpen, echter laatst genoemde maakte door een persoonlijke fout en een foutief gekozen pitsstrategie er weer een potje van. Ook Piet Smeitink kende geen al te sterk optreden als ook hij genoodzaakt was om zijn bolide in de pits te parkeren. Voor aan het veld stoomde Frank van Roon door naar de overwinning, gevolgd door Daniël Bijl en Brent Wever welke een sterke opmars lieten zien gedurende de race.

De stand in het ERS formule 4 kampioenschap na ronde 1 is als volgt:

 

Rank Name Total Points
1. Daniel Bijl 17
2. Frans jan Romme 15
3. Brent Wever 12
4. Rob Boswinkel 11
5. Frank Van Roon 10

 

Voor de volledige stand klik hier, ronde 2 van het ERS F4 kampioenschap zal plaats vinden op 12-9-2016 op Vallelunga in de Club uitvoering van het circuit.

Klik hier om een reactie te plaatsen

You must be logged in to post a comment Login

Laat een bericht achter

Laatste nieuws

To Top