Formule 4

Vallelunga Club – Raceverslag

Maandag 12-9 stond ronde 2 op het programma van het ERS Formule 4 kampioenschap, dit maal werd neergestreken in het Italiaanse circuit Vallelunga in de Culb variant.

Zoals tijdens de test race en ronde 1 van het Formule 4 kampioenschap op Barbagallo zat ook hier weer het hele veld dicht bij elkaar, Kay van Leer veroverde pole position met een 44.056 seconden durende ronde over de baan. Daniel Bijl (44.124) en Gerard de Baar (44.764) volgenden in zijn kielzog.

De sprint race van 26 ronden liet zich in de begin fase vooral kenmerken door mooie gevechten op de baan zowel vooraan het veld maar ook in de middenmoot was het close racing. Vooraan het veld werd echter niet gewisseld van positie en zo kon dus Kay van Leer zijn pole position te verzilver met een overwinning gevolgd door Daniel Bijl en Gerard de baar.

Na het gebruikelijke kwartiertje in het parc fumé werden de helpen (lees bretels) weer aan getrokken en de helmen opgezet voor de hoofdrace van maar liefst 52 (!) ronden. De hoofdrace werd zoals gebruikelijk aangevangen in reversed grid order, het geen voor de top 3 finishers toch een behoorlijke uitdaging bleek als inhalen in sommige secties van de baan nog niet zo makkelijk was. Helaas moesten Kay van Leer en  Piet Smeitink als gevolg van een crash vroegtijdig de race verlaten, dit betekende ook dat de race tijdelijk geneutraliseerd werd door de Saftey Car.

Eenmaal weer onderweg werd vooral in de middenmoot flink gestreden om posities, voorin het veld werd echter een moordend tempo gereden, het geen betekende dat vele blauwe vlaggen noodzakelijk waren. Uiteindelijk kwam Daniel Bijl als overwinnaar aan de finish, gevolgd door Brent Wever welke een uitstekende pitstop strategie had bedacht en Serge Bakker.

De stand in het kampioenschap na ronde 2 van de 20 is als volgt:

1. Daniel Bijl – 33
2. Gerard De Baar – 24
3. Frank Van Roon – 23
4. Brent Wever – 21
5. Kay Van Leer – 18

Maandag 26 september vind de volgende race plaats in het ERS F4 kampioenschap en wordt het circuit Gilles-Villenauve aangedaan.

 

2 reacties

2 Comments

  1. Gerard de Baar

    14 september 2016 door 11:17

    Mooi stukkie Mich !

  2. Daniel Bijl

    15 september 2016 door 16:30

    Idd leuk! 🙂

You must be logged in to post a comment Login

Laat een bericht achter

Laatste nieuws

To Top