Formule 4

Gilles-Villeneuve – Raceverslag

Afgelopen maandag werd ronde 4 van het ERS formule 4 kampioenschap verreden, toch voelt het alsof de heren coureurs al langer in deze bolide de strijd met elkaar aan gaan, het prettige rijgedrag van deze auto’s is hier dan ook waarschijnlijk debet aan.

Deze week werd het circuit Gilles-Villeneuve aangedaan, een uitdagende baan zo bleek voor velen als hier en daar een muur werd getoucheerd met schade tot gevolg, de vele start-stop bochten waren daarnaast het uitstekende recept voor een race met veel inhaal mogelijkheden.

Maar! eerst eens de kwalificatie! Pole position werd veroverd door Daniel Bijl welke met een rot gang rond reed op de baan en maar liefst 7 tienden los stond van het hele veld. Kay van Leer en teamy Frans-Jan Romme mochten posities 2 en 3 innemen bij de start. Een start die niet geheel vlekkeloos verliep voor de man op pole, Daniel Bijl. Zowaar de eerste 5 posities schoten hem voorbij en door een te enthousiaste rem actie in de eerste bocht was het zowat het halve veld wat op elkaar klapte met een Safetey Car tot gevolg. Na de nodige schade reparaties en de gespaarde Air Miles bijgeschreven te hebben konden de heren hun weg weer vervolgen. Het gevolg was een sprint tot het einde met veel actie op de baan. Van voor tot achter in het veld was het duwen en trekken. Kay van Leer ging er met de overwinning van door, gevolgd door Frans-Jan Romme die er een mooie 1-2 van maakte. Brent Wever werd 3rde na een uitstekend verlopen race.

De hoofdrace zag het gehele veld in omgekeerde volgorde starten, het geen betekende dat wij een vreemde eend in de bijt hadden op positie 1, te weten Raymond Makkus. De hoofdrace verliep zonder noemenswaardige incidenten maar het was wel spannend, zo moesten de snelle heren hun weg naar voren zien te vinden en kwamen de langzamere heren in het verkeer terecht. Iets wat spektakel gegarandeerd want ook deze race waren er weer briljante gevechten link en rechts. Frank van Roon wist zijn goede race pace te bekronen met een overwinning, door een uitermate sterke inhaal race eindigde Daniel Bijl op plek 2 en was het Kay van Leer dankzij een goede pitstop strategie (hard-soft) op plek 3.

De stand in het ERS Formule 4 kampioenschap na deze race is:

1. Daniel Bijl             48
2. Kay Van Leer       37
3. Frank Van Roon 35
4. Brent Wever        35
5. Gerard De Baar   32

Volgende race op het programma is Red Bull Ring op maandag 17 oktober.

 

 

2 reacties

2 Comments

  1. Ad Dumont

    28 september 2016 door 15:41

    Mooi verslag Michel

  2. Daniel Bijl

    28 september 2016 door 18:30

    Leuk verslag weer Mies! Alleen met slechte start werd veroorzaakt door een technisch probleem, ik had nog 2 a 3 startlichten en opeens kwam iedereen me al voorbij! En ik kon het prima afremmen de eerste bocht, alleen was er ineens geen ruimte meer!

You must be logged in to post a comment Login

Laat een bericht achter

Laatste nieuws

To Top