Formula One

GP Mexico Raceverslag

Tjah wat moet je er van zeggen, met amper 5 man aan de start van de GP van Mexico lijkt de F1 aardig dood te bloeien bij ERS, tel daarbij op dat de mod ook nog de nodige haperingen vertoond door de AC 1.9.1 update en fun factor is dan ook ver te zoeken.

De crew zit dan ook flink te dubben bij de voortgang van dit kampioenschap, laten vallen willen we het niet maar op deze manier doorgaan heeft ook geen nut, immers met 5 man kan je niet echt racen. Misschien moeten wij de laatste 2 racen met de standaard F138 Ferrari auto rijden maar of het dat is… Ik zou zeggen plaats eens in de coments wat jij een goed idee vind, gezien de speelruimte van 2 weken ten opzichte van de volgende GP is er wellicht een mogelijkheid voor een oplossing.

De kwalificatie was maandag een prooi voor Frank van Roon die een belachelijk snelle tijd van 1:15.260 neer zetten en daarmee maar liefst 1,3 seconden sneller was dan Gerard de Baar. Tegenvallend gezien het aantal trainingsrondes die hij had gemaakt was wellicht dan nog wel Brent Wever op positie 3.

De sprint race, welke ook als enige werd verreden gezien het geringe aantal deelnemers, begon slecht voor Ferrari rijder Michel Gulpen door een valse start. Daarnaast was het relatief rustig aan uitrijden op de benodigde punten binnen te pakken. Frank van Roon ging er met de overwinning vandoor, gevolgd door Gerard de Baar en Brent Wever.

De stand in het kampioenschap na ronde 19 van de 21 van het ERS F1 kampioenschap is als volgt;

  1. Gerard de Baar – Red Bull – 265 Punten
  2. Michel Gulpen – Ferrari – 230 punten
  3. Brent Wever – Torro Rosso – 227 punten
  4. Raymond Makkus – Ferrari – 221 punten
  5. Frank van Roon – Haas – 200 punten

Over 2 weken vind de voorlaatste race plaats in het ERS F1 kampioenschap in Brazilië, mits deze doorgang vind.

 

 

Klik hier om een reactie te plaatsen

You must be logged in to post a comment Login

Laat een bericht achter

Laatste nieuws

To Top