ERS

Konichiwa Suzuka

Afgelopen donderdag 4 mei (i.v.m. de herdenking later dan gebruikelijk) werd de eerste race gereden om het kampioenschap met de Nissan GT-R-GT500 uit 2013. Suzuka was hiervoor het strijdtoneel. In de trainingen liet de heer Daniël vander Bijle gelijk al zien dat hij niet alleen met Assetto Corsa raad weet, maar ook met rFactor2 lekker uit de voeten kan. Want met dat platform heeft Exclusive Racing Series een nieuwe start gemaakt.
Tijdens de qualy veroverde hij dan ook de pole met Gerard de Barenstein op een halve seconde en Serge Debackere daar weer 3 tiende achter. De achterhoede werd gesloten door het triootje van Markussen, Vanderbeurden en ‘Schiegersch (vergeet niet de apostrof voor de S). De laatste had vooral hinder van het feit dat hij steeds langs zijn monitor keek als hij van richting wilde veranderen (binnenspiegel, buitenspiegel, over je schouder kijken en dan pas richting aangeven)…

Maar liefst 16 rijders waren naar Japan afgereisd met als relatieve nieuwkomers de gebroeders Brian en Kevin Schetzzz; de wederopstanding van Peter vanden Bossenstein en Piet van Smeitenstein die in het rehabilitatietraject zit.
Dan de start; Daniël deed een Coronelletje door de motor bijna te laten stallen. Gerard en Michel de Gulpenaar konden hem al voor bocht 1 verschalken. Wat lager in het veld werd zo her en der wat verf uitgewisseld; vooral doordat men al in de eerste laps in de S-curves dacht te kunnen inhalen. Het is daar echter vrij smal en vergeet niet dat de Datsun rechts gestuurd is… serieus, maar dan zit er links van je beeld nog dik een meter auto!
Gerard liet de leiding niet meer los en zou als eerste over de meet gaan. Daniël wist P2 nog te bemachtigen maar finishte op ruim 16 seconden achterstand. P3 was voor Michel. Speciale vermelding nog voor Theo die maar liefst 9 plekken won.

Voor race 2 wordt de gehele grid omgedraaid (alleen de DNF’ers moeten achteraan aansluiten), zodat Marcel niemand voor zich had rijden, gevolgd door onze Nestor Bertus Flippie en Sander Boukemans. Aan het eind van de formationlap wordt de call “GROOOOEEEEN” gedaan (en nou istie rood…) waarna iedereen op het gas mag. Hier was het Bert die het best reageerde en al direct Marcel naar P2 verwees. In lap 2 was er wat onenigheid waardoor Kevin, Marcel en Sander in een spin raakten, waardoor uw verslaggever P2 in de schoot geworpen kreeg (met wat lichte schade) met Michel in zijn kielzog. De Limbo deed een paar inhaalpogingen zonder succes, waarna hij besloot al na lap 3 te pitten. Daarbij liet hij geen windeitjes, want na de pitstops zat hij aan de staart van Bert met Gerard kort erop. Bert verdedigde goed totdat hij werd verrast door Piet die tussen Spoon en de 130R zijn bolide had gehalveerd nadat hij een discussie met Ad Demoon had verloren. Voor Bert was daarmee de race over. Het triootje Mies, Geer en Daan vervolgden hun weg naar de top met ondergetekende op gepaste afstand op P4. In lap 14 hadden Geer en Mies wat overdreven innig contact waardoor  Daan P1 overnam. Geer zette de druk er vol op en we weten wat er dan gebeurt. Een herhaling van het voornoemde incident waardoor in lap 15 in de Casino Triangle Daan werd terug verwezen naar P3, omdat Jacco P2 overnam. Dat was ook direct de eindstand.

Inmiddels wordt Sao Paolo geteisterd door ERS; en niet alleen op het circuit…

 

2 reacties

2 Comments

  1. Gerard de Baar

    9 mei 2017 door 09:52

    Arigato Jacco Visser, mooi artikel. Gerard van Barenstein is onder de indruk van jouw schrijfkunsten.

  2. Peter van den Bosch

    9 mei 2017 door 22:15

    Leuk stuk…

You must be logged in to post a comment Login

Laat een bericht achter

Laatste nieuws

To Top