GT3

Kroning der GT3 God

Het zit er weer op, de 20 races in het ERS GT3 2016 kampioenschap zijn letterlijk voorbij gevlogen!

Met het lood in de schoenen moeten wij helaas afscheid nemen van het eerste GT3 seizoen welke ERS georganiseerd heeft in Assetto Corsa én wat een geweldig seizoen mogen we wel stellen. Gezien het feit dat het kampioenschap een 20-tal weken betrof kregen de heren coureurs maar liefst 2 nieuwe Assetto Corsa builds voor de kiezen, waarin onder andere een nieuwe Balance of Performance zat verwerkt én een nieuw bandenmodel. Dit alles in combinatie met een succesgewichten systeem zorgde ervoor dat gedurende het seizoen verschillende auto’s konden uitblinken, daar waar het eerst de Audi’s waren, kwamen later de Glickenhaus, de Lamborghini en later de McLarens aanbod, het bleek dus zaak om zo constant mogelijk te presteren.

HOF_GT3_2016Het geen tot perfectie is uitgemeten door Daniel Bijl, zelfs door een vakantie periode van 2 weken en een succesgewicht van maar liefst 140 kilo! Heeft hij de eer om zich te mogen kronen tot ERS GT3 kampioen 2016 . Piet Smeitink is op een zeer verdienstelijke 2de plek geëindigd en kwam helaas maar 7 punten te kort om er met de titel vandoor te gaan, het geen laat zien hoe dicht het kampioenschap bij elkaar zat.

Gerard de Baar heeft een knappe 3rde plek weten te behalen gedurende dit kampioenschap mede door de switch van de Glickenhaus naar de Lamborghini.

De crew wenst alle podium plaatsen proficiat en gaat de voorbereidingen starten voor het nieuw te verrijden ERS GT3 seizoen 2017, voor de volledige uitslag in het kampioenschap klik hier.

 

1 reactie

1 reactie

  1. Gerard de Baar

    15 augustus 2016 door 09:21

    Het was een zeer geslaagd kampioenschap, buiten dat ik de bronze beker te pakken heb natuurlijk :p

You must be logged in to post a comment Login

Laat een bericht achter

Laatste nieuws

To Top