ERS

Porsche 911 GT3 op Gilles Villeneuve

Op 16 maart op het Canades circuit ‘Gilles Villeneuve’ vond de eerste race plaats met de Porsche 911 GT3. Tijdens de diverse test sessies lieten Raymond Makkus, Brent Wever, Rob Boswinkel, Gerard de Baar en Serge Bakker hun spierballen al zien met door 01:37’ers te rijden. Vlak daarachter met lage 01:38’ers waren het Piet Smeitink (die met een formidabele rentree bezig is) en Bauke ‘Friesche Vlag’ Bouma. Speciale vermelding van ‘rookie’ Kevin Setz die zich qua tijd prima in het middenveld settelde.
De Kwalificatie was prooi voor het sportmerk met de drie strepen van Brent Wever. Serge Bakker en Rob Boswinkel completeerden de top 3.
Uw verslaggever heeft voornamelijk info over het achterveld, maar de uitslag laat zien dat Brent vanaf pole niet veel afstand kon creëren op zijn achterliggers. Brent won de sprintrace wel maar met minder dan 1,5 seconde op P2 Serge. P3 was voor de melkkoe van Gerard. Bob Roswinkel met zijn Uggs simulator had wat last van wisselende contacten, waardoor hij tijd en plaatsen verloor.

De hoofdrace werd zoals gebruikelijk gestart in omgekeerde volgorde; Simulator-verslaafde Marcel Siegers met daarachter de (bijna) Amsterdamse Jacco KingVisser en rookie Kevin Setz. Dat ging enkele rondes prima in die volgorde tot de rappere en dappere Kever-coureurs zich begonnen aan te melden. Visser werd al snel nerveus van Rob, verloor de controle en sandwichte zichzelf tussen muur en Rob; hij kon achteraan aansluiten en net als de PvdA’er zijn wonden likken. Later kreeg hij ook weer gezelschap van Marcel die het kennelijk ook niet kon drooghouden voorin.
De pitstops waren een verhaal apart: sommigen merkten pas tijdens de race dat de snelheid eerder dan verwacht omlaag moest, zodat een drive-through hun deel werd. Daarnaast had Jacco kennelijk de pitsstrategie onvoldoende doorgesproken met zijn crew, zodat na de eerste pitstop en de drive-through, nog een derde stop nodig was om voldoende brandstof mee te krijgen voor de tweede helft van de race. Ook Piet Smeitink mocht een keer extra door de pitsstraat rijden.
Uiteindelijk  kon Gerard de Baar de 20 punten van de hoofdrace op zijn conto schrijven. Bijna 9 seconden daarna reed Raymond Makkus over de meet en vlak daarachter weer Rob Boswinkel.
De Porsche wordt vereerd en verguist; feit is dat je hem goed moet leren kennen… De auto’s zijn inmiddels op transport naar Australië waar op het circuit van Melbourne de volgende race plaatsvindt

3 reacties

3 Comments

 1. Gerard de Baar

  17 maart 2017 door 13:45

  Mooi geschreven Jacc, was een hele mooie race. Nu nog meer leden die mee rijden 🙂

 2. Kevin Setz

  17 maart 2017 door 19:43

  Ik heb hier echt van genoten bedankt jongens!

 3. Bauke Bouma

  19 maart 2017 door 18:04

  Ja werd nog ff spannend Kevin met de laatste race hahahaha.
  Half auto lengte over de finish.

You must be logged in to post a comment Login

Laat een bericht achter

Laatste nieuws

To Top