Formula One

Singapore – Raceverslag

Maandag 19 september vond ronden 15 in het ERS Formule 1 Kampioenschap plaats in Singapore. Daar waar Gerard de Baar stevig de leiding in het kampioenschap in handen heeft, is het voor de resterende podiumplekken een ware rat race. Zo maken Raymond Makkus, Michel Gulpen, Frank van Roon en Brent Wever allen nog kans op eeuwige roem in de ERS hall of fame.

Dit weekend leek het team van Ferrari zijn oude vertrouwde vorm weer gevonden te hebben, met een front row lock-out in de eerste kwalificatie sessie waren het Michel Gulpen en Raymond Makkus die dus vanaf posities 1 en 2 mochten starten. Gerard de Baar worstelde het gehele weekend als met zijn Red Bull, echter voor de kwalificatie leek alles op zijn plek te vallen als hij van positie 3 mocht starten.

De lichten gingen aan en plots was het Raymond Makkus die met een drive-trough te maken kreeg door een valse start, vermoedelijk was een verdwaalde pepernoot onder het rempedaal de boosdoener. Dit gaf Michel Gulpen  vrij spel om de leiding te behouden, echter niet zonder slag of stoot want Gerard de Baar had de druk er bij de Limburger volle bak op staan. Iets wat koren op de molen was voor Frank van Roon welke hierdoor de aansluiting kon vinden, echter door een aanvaring tussen beide coureurs bleek het gevaar geweken voor Michel Gulpen en kon hij met de overwinning aan de haal. Raymond Makkus leek nog even op een 2de plek te kunnen eindigen, ware het niet dat ook hij zijn bolide in de muur parkeerde met schade, dit resulteerde erin dat Brent Wever op plek 2 eindigde en Gerard de Baar op positie 3.

Alsof de sprint race nog niet warm genoeg was, konden de heren na het parc fumé zich opmaken voor de hoofd race van 24 ronden op deze zeer uitdagende baan. Dit keer was het Raymond Makkus die de pole position veroverde gevolgd door Michel Gulpen en Frank van Roon. Dit keer verliep de eerste bochten combinatie uitstekend tot aan bocht 3 waar beide Ferrari coureurs elkaar licht toucheerde, het gevolg was dat Michel Gulpen ternauwernood de muren kon ontwijken. Gerard de Baar en Ramon Koops hadden het stevig met elkaar aan de stok, echter door een rem fout van de Red Bull rijder kwamen beide heren in aanraking met de muur. Dit was koren op de molen voor Michel Gulpen welke door het incident aansluiting kon vinden met Brent Wever, na een stevig gevecht tussen beiden heren was het Brent Wever die door een persoonlijke fout ook even de vangrails raakte en hierdoor een fikse beschadiging opliep aan de bolide.

Ondertussen was het vooraan het veld ook spannend tussen Frank van Roon en Raymond Makkus, als daar flink werd gestreden om de overwinning. Frank van Roon raakte echter op het rechte stuk een verdwaald gras polletje waardoor de bolide ineens in de muur stond, hetgeen betekende dat de race voor de Haas rijder ten einde kwam. Na de pitstops was het een Ferrari 1-2 en gingen Ramond Makkus en Michel Gulpen de strijd met elkaar aan, echter door een vroege pitstop van Michel Gulpen en de extra banden slijtage door achter Raymond Makkus te rijden kwam het nooit echt tot een serieuze aanval.

Dit resulteerde erin dat Raymond Makkus er dus met de overwinning vandoor ging gevolgd door Michel Gulpen en Gerard de Baar mocht het laatste podiumschavot beklimmen.

Na ronde 15 in het ERS F1 Kampioenschap is de stand als volgt;

1. Gerard de Baar Red Bull         217
2. Michel Gulpen Ferrari          187
3. Raymond Makkus Ferrari   186
4. Frank Van Roon Haas           163
5. Brent Wever Toro Rosso,       157

Maandag 3 oktober staat ronde 16 van het ERS Formule 1 kampioenschap op het programma op het eveneens snik hete Maleisië.

Klik hier om een reactie te plaatsen

You must be logged in to post a comment Login

Laat een bericht achter

Laatste nieuws

To Top