Formula One

Suzuka – Raceverslag

Afgelopen maandag raasden de virtuele Formule 1 bolides weer over de baan, dit maal op een echte “old skool” baan in het Japanse Suzuka, een baan die veel training vereist om een snelle ronde neer te kunnen zetten, zeker gezien ieder foutje meteen genadeloos werd afgestraft met een bak grind.

Trainen was zeker iets wat Brent Wever gedaan had als hij tijdens de trainingen de snelste man is gebleken, met ruim het meest aantal ronden training. Het was dan ook niet zo gek om te zien dat hij er met de eerste pole position voor die avond van door ging, mede gevolgd door Frank van Roon en Ramon Koops.

De start van de sprint race zag de heren Wever en van Roon meteen in het grind belanden als Frank zijn voet van het rempedaal schoot en Brent ontwijkende acties moest ondernemen in het Grind om de Haas rijder te ontwijken. Dit betekende dat Ramon Koops er met de overwinning van doorging gevolgd door Michel Gulpen welke zeer berekenend reed voor het kampioenschap en Bert Phillipi die op de thuis baan van McLaren Honda met een derde plaats prima zaken deed voor de Engelse renstal. Grote verliezer van de sprint race was Gerard de Baar die door technisch falen moest uitvallen.

Na het gebruikelijke Parc Fumé van 15 min werd kwalificatie 2 aangevangen, de pole position viel ten prooi aan Frank van Roon gevolgd door Gerard de Baar en Brent Wever. Waar van Roon vrij makkelijk kon wegrijden om er met de overwinning van door te gaan was de strijd zeker in het begin van de hoofdrace zeer hevig tussen Brent Wever en Gerard de Baar, Brent kon er echter met de 2de plek vandoor gaan en Gerard complimenteerde het podium met plek 3. Daar achter was het vooral uitrijden, als Michel Gulpen en Ramon Koops het nog aardig met elkaar aan de stok hadden. Raymond Makkus kende een minder gelukkige avond en moest genoegen nemen met plek 6. Uitvallers waren Bert Phillipi door technische falen aan zin McLaren Honda en Frank-Jan Romme die crashte.

De stand in het kampioenschap na ronde 16 in het ERS Formule 1 Kampioenschap is als volgt:

  1. Gerard de Baar – Red Bull – 228 punten
  2. Michel Gulpen – Ferrari – 220 punten
  3. Raymond Makkus – Ferrari – 198 punten
  4. Brent Wever -Torro Rosso – 192 punten
  5. Frank van Roon – Haas – 182 punten

Maandag 24 oktober staat ronde 17 op het programma op het Circuit of the Amerika’s in Austin Texas, met nog 5 races te gaan in het kampioenschap is de spanning om te snijden!

 

Klik hier om een reactie te plaatsen

You must be logged in to post a comment Login

Laat een bericht achter

Laatste nieuws

To Top