ERS

Vangrail, geen probleem.

Afgelopen maandag hadden wij de laatste race. Een race waaraan 11 deelnemers nog eens hun kunne lieten zien door zo wie zo aanwezig te zijn. Want laten wij eerlijk wezen, wij hebben wel eens anders gezien. Het geen toch wel betekent dat een GT kampioenschap echt bij ERS hoort.
Niemand kon Daniel nog bedreigen want hij was veruit de snelste, alhoewel hij diep teleurgesteld was over de eerste race waar hij een straf kreeg opgelegd door de RC omdat hij uit het spel was geraakt en opnieuw de race vervolgde vanuit de pits. Het was dan ook even stil in de pauze op TS (want geen punten hoort niet bij hem).
Marcel had het zwaar in zijn wagen, want sturen was super moeilijk omdat de spanning weg was gevallen van zijn force feedback. Dus probeerde hij in ieder geval de wedstrijd op Spa uit te rijden.
De tweede race was anders als de eerste.
Eigenlijk waren er best leuke gevechten. Met namen Bauke en Bert, maar ook ik de kop waar Serge die toen op kop lag het aan de stok kreeg met Daniel. Met ze twee de bocht door, en dat niet één keer, maar ronden lang. Het was dan ook een foutje van Serge die Daniel even de vangrail deed opzoeken, maar sportief als Serge was, wachtte hij hem weer op 400 meter verder. Toch was wel al de spanning er af, want Serge moest op een gegeven moment hem voorbij laten.
Daniel werd eerste, tweede Frank want Serge liet het koppie hangen en eindigde op drie.
Het seizoen zit er op en kunnen wel zeggen dat we niet geheel ontevreden zijn. Alhoewel we starten met een deelnemersveld van 25 is het wel zo dat zo elke week bijna 15 wagens aan start verschenen.
Volgende week zullen wij gaan starten met de ERS Porsche Supercup 2017 waarvoor 12 deelnemers nog maar hebben ingeschreven. Natuurlijk hopen wij dat er nog bijkomen, want we verwachten juist met deze wagen een behoorlijke strijd onderling, dit omdat er ook niet veel kan worden ingesteld aan de wagen waardoor je warschijnlijk close races krijgt.
Morgen is de laatste dag om skins in te leveren, want zondag of maandag zullen de wagens(skin) dan op simsync verkrijgbaar zijn.

Foto, strijdende Daniel met Serge, en kijk eens naar de schade op de wagen van Daniel.

Uitslag kampioenschap:
Rank Name Total Points

1. Daniel Bijl 410
2. Gerard De Baar 316
3. Frank Van Roon 300
4. Brent wever 260
5. Bauke Bouma 201
6. Marcel Siegers 181
7. Serge Bakker 168
8. Bert Philipi 149
9. Ad Dumont 140
10. Jacco Visser 122
11. Sander Bouma 110
12. Piet Smeitink 98
13. Marcel vd Linden93
14. Rob Boswinkel 88
15. Jean-Paul Aerle 48
16. Michel Gulpen 43
17. Patrick de Groot40
18. Raymond Makkus 31
19. Marco Fijn 25
20. Peter vd Bosch 14
21. Peter Marcus 13
22. Kaj Van leer 9
23. Ray de Winter 4
24. Frans-Jan Romme 0
25. Rolf Baas -4

1 reactie

1 reactie

  1. Serge Bakker

    10 maart 2017 door 21:03

    Mooi kampioenschap! De chevy bleek toch de beste te zijn en dat merkte ik ook na mn overstap van de Ferrari naar de Corvette!
    Leuke laatste race gehad ondanks t mini tikje wat ik Daniel gaf na een heel cool gevecht! Ik heb m voorbij laten gaan en als een waardig kampioen ging Daniel als eerste over de streep.
    Gefeliciteerd!

You must be logged in to post a comment Login

Laat een bericht achter

Laatste nieuws

To Top