ERS

Verslag test race F4

Gisterenavond hebben een 7-tal coureurs de F4 mod aan de tand gevoeld op de “national”uitvoering van de Red Bull Ring, deze verkorte versie van het GP circuit liet zich kenmerken door een krappe rechter bocht halverwege het 2de rechte stuk, iets waar menig coureur zich nog in verslikte.

Tijdens de kwalificatiesessie van 60 min bleek dat het veld uitermate dicht bij elkaar zat, de voorspelling dat close racen met deze bolides mogelijk bleek te zijn was gewaarborgd als maar liefst 7 man binnen 8 tienden van elkaar zaten.DWhatsApp Image 2016-08-16 at 10.39.08e start van race 1 was nog wat onwennig en dat resulteerde dan ook in een SC periode van een 4-tal ronden. Na de benodigde Air miles te hebben gespaard in de pits was het weer race tijd. Vooraan werd meteen volle bak gereden door Daniël Bijl, Kaj van Leer en Michel Gulpen. Door een paar schuivers van McLaren retro Coureur Gulpen wist hij echter deze plaats niet te verzilveren, later klaagde hij over de rooksignalen afkomstig vanaf de tribunes. Daniël Bijl en Kaj van Leer zaten lang dicht achter elkaar, echter van een positie wisseling was geen spraken, daarmee kwam de uitslag voor race 1 er als volgt uit te zien: 1. Daniël Bijl, 2. Kaj van Leer, 3. Serge Bakker.

Race 2 kende een betere start en dat resulteerde in een fel gevecht, zowel om positie 1 als ook om positie 3, Frans-Jan Romme leek echter het meest te profiteren van alle strubbelingen in het veld als hij er als een raket van doorschoot, teamgenoot Kaj van Leer volgde op respectabele afstand van de Wijchenaar. Daar achter was het echt flink knokken geblazen als zowel Gerard de Baar en Michel Gulpen het aardig met elkaar aan de stok hadden, soms reden beide coureurs enkele millimeters van elkaar.

Gedurende de 40 ronden durende race bleek dat concentratie de doorslaggevende factor was als diverse rijders meerdere malen langs de baan belanden, een ware run op drive-trough penalties WhatsApp Image 2016-08-16 at 10.39.08 (1)was het gevolg, na de pitstops vonden geen wisselingen meer plaats en kon de eindstand worden opgemaakt: 1. Frans-Jan Romme, 2. Michel Gulpen, 3. Kaj van Leer.

Volgende week begint het officiële ERS F4 Kampioenschap 2016/2017 welke verdeeld over een 20-tal raceavonden zal plaats vinden, wil je nog deelnemen dan kan dat altijd door je in te schrijven op het daarvoor bestemde forum topic!

1 reactie

1 reactie

  1. Gerard de Baar

    16 augustus 2016 door 12:30

    Dit beloofd een mooi kampioenschap te worden 🙂

You must be logged in to post a comment Login

Laat een bericht achter

Laatste nieuws

To Top